Introductie
Introductie
Wij zijn SOESA, een stichting die ondertussen al lang geen onbekende meer is in Utrecht en Amelisweerd. Hoewel een nadere introductie wellicht dus eens noodzakelijk is, willen we je op deze plek toch nader aan je voorstellen. Lees hier wat SOESA doet en vooral ook hoe de stichting te werk gaat. Ook laten we je weten – bepaald niet onbelangrijk- hoe je de stichting financieel kunt ondersteunen.
Stichting Onderzoek en Educatie Stad en Amelisweerd
Stichting SOESA staat voor Stichting Onderzoek en Educatie Stad en Amelisweerd. De stichting bestaat vanaf 2010 en geldt als een opdrachtgever voor onderzoek en educatie. Goed om te weten is dat de stichting een erkende ANBI status heeft. Dat betekent dat de donaties die je aan SOESA verstrekt aftrekbaar zijn voor de belasting.
Financieel kader voor de financiering van activiteiten van de Kracht van Utrecht en de Vrienden van Amelisweerd
SOESA is er vooral om een financieel kader te bieden voor de financiering van activiteiten van de Kracht van Utrecht evenals de Vrienden van Amelisweerd. Bekende activiteiten als de viering van 40 jaar Vrienden van Amelisweerd, de verschillende Amelisweerd manifestaties en Amelisweerd dagen kunnen alleen tot stand komen als er sponsoren zijn die met subsidies voor financiële ondersteuning willen zorgen. En daar wringt voor veel partijen vaak de schoen. Fondsen van de overheid en zeker ook particulieren worden wel benaderd, maar vaak willen ze alleen zaken den met rechtspersonen zoals bijvoorbeeld een stichting of verenging. Vaak willen ze ook statuten en jaarverslagen inzien om zich op die manier een goed beeld te vormen van de aanvrager van subsidies. De stichting kan die aanbieden en laten zien en kan op die maner schijnbaar onhaalbare subsidies losweken voor het organiseren van allerhande activiteiten.
Donaties van individuele burgers
SOESA doet echter meer en wordt breder gesteund. Behalve het losweken van subsidies voor speciale projecten haalt het bijvoorbeeld ook inkomsten uit donaties, veelal afkomstig van individuele burgers. Het bestuur van de stichting bestaat uit drie bestuursleden in de personen van voorzitter Jeroen Wilting, secretaris Cor van Angelen en penningmeester Alwin van den Dikkenberg.
Bekijk de jaarverslagen van de stichting en vraag naar de statuten
SOESA is een stichting die zeer transparant is en ook transparantie biedt. Zo zijn alle jaarverslagen vanaf 2010 tot nu te bekijken. Uiteraard heeft de stichting ook statuten. Wil je die statuten inzien? Klop dan even bij een van de bestuursleden van SOESA aan. Wanneer je de werkzaamheden van de stichting toejuicht en om die reden een financiële bijdrage wilt doen, dan kan dit via dit rekeningnummer van de Triodos bank: NL50 TRIO 039049 2329, ten name van Stichting Onderzoek en Educatie Stad en Amelisweerd.
Blijf op de hoogte van de stichting Utrecht en meld je aan voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrieven
Zoals al eerder gesteld is de stichting een erkende ANBI-instelling. Dat houdt in dart zowel eenmalige als periodieke schenkingen aftrekbaar zijn voor de belasting. Gebruik dan wel het RSIN of het ANBI nummer: 822368560. Wanneer je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van de Kracht van Utrecht en de Vrienden van Amelisweerd, dan kun jij je geheel gratis abonneren op de nieuwsbrief. Dit doe je heel simpel door hier op de website jouw e-mailadres achter te laten.
Het bestuur
- Jeroen
- Duurzaam ondernemer: Sustainable Urban Development Lab SUDL helpt overheden en corporaties met duurzame stedelijke ontwikkelingsvraagstukken. Daarnaast ontwikkelt SUDL zelf woningbouwprojecten. In SUDL combineer ik mijn ruim 20 jaar op het snijvlak van duurzaamheid en vastgoed, samen met de ervaring van mijn compagnon op het gebied van strategische duurzaamheidsvraagstukken. In ons denken stelt SUDL de gebruiker centraal: de mens met al zijn verschillende wensen en behoeften. Alleen dan zal er duurzame waarde worden gecreëerd. Duurzame waarde voor gebruikers, eigenaren en de maatschappij. Duurzame waarde door de tijd heen. Bij het realiseren van een pand ben je er niet, het pand wordt gebruikt door de bewoners. Niet alleen bij de oplevering, maar gedurende decennia. De gebruikersbehoefte veranderen, individueel maar ook maatschappij-breed. En gedurende die tijd verleid je ze tot duurzaam gedrag.
- Cor
-
Op 15 december 1948 geboren in het hart van Utrecht.
Met varende neven, waar menig vakantie werd doorgebracht, al jong geboeid door rivieren, kanalen, bruggen, sluizen etc. De weg naar een civieltechnische opleiding lag voor de hand. Als opleidingscoördinator Infratechniek MBO mijn betaalde werk beëindigd.
Als liefhebber van natuur en ervaring met vraagstukken over mobiliteit, wonen, milieu en klimaat betrokken via de Kerngroep Ring Utrecht en de Vrienden van Amelisweerd bij SOESA. Verder nauw betrokken bij activiteiten van de Fietsersbond.
Samen met anderen Utrecht en omgeving leefbaar houden en daarvoor acties en plannen bedenken en uitvoeren.
Voorbeeld: een deel van de singels was gedempt wat niet past bij een leefbare stad. Ook nu dreigt er een fors stuk van Amelisweerd opgeofferd te worden. Dat kan nooit meer hersteld worden en is een grote kans om met betere oplossingen te komen voor jaren verkeken. Daarvoor zet ik mij in. Welzijn als eerste keus in plaats van vaak overbodige welvaart of materialisme. Welzijn: geen verkeerslawaai, vuile lucht of andere verontreinigingen maar gezondheid en verkeersveiligheid voorop.
Oplaadactiviteiten: Fietsen, race - MTB - trekking, wandelen, schaatsen, skiën, lezen, puzzelen en postzegels.
In 1974 met Albi getrouwd en onze uitspraak “ik zie in jou de grond om een leven lang op te bouwen”, drie kinderen en acht kleinkinderen.
-
- Alwin
- Zelfstandig ondernemer: directeur van Admisec Administratie en Adviezen sedert 1987. Werkzaam in diverse soorten branches van slagerij tot en met de groothandels in interieurelementen. Tevens vertrouwd met Stichtingen en Verenigingen, waarbij subsidieaanvragen, opzet financiering en verantwoording van de projecten een gedegen onderdeel vormen. Vorm samen met het personeel een vertrouwd oor voor de cliënten, waarbij service en accuratesse hoog in het vaandel staan. We proberen tevens zo goed als mogelijk MVO te werken en met de huidige mogelijkheden lukt dat aardig. Verduurzaming staat als prioriteit op de kalender. Niet alleen in gebruik en verantwoording in de onderneming, maar teven in het algemeen en de stad Utrecht in het bijzonder.